Chocolate Ice - svájci fehér juhászkutya kennel

20200117-n

A legelső közös kutyánk, Nina volt egy németjuhász. Nagyon szeretni való, igen aktív, életvidám kutya. Rengeteg foglalkozást igényel a mai napig. Hogy minden energiáját levezethesse, hetente járunk vele kutyaiskolába.

2010-ben megláttam egy fehér kutyát: szőre ragyogott, fülei hegyeződtek, farka gyönyörű lompos volt…. Megjelenése elbűvölt, melybe első látásra beleszerettem. Innentől kezdődött a fajta iránti rajongásom.

Ez a fajta a svájci fehér juhászkutya.

Hosszú ideig nem volt még lehetőségem szert tenni egy ilyen nemes kutyára, de kiállításokon volt alkalmam újra és újra megcsodálni őket. Egyre inkább éreztem, hogy szükségem van egy ilyen kutyára. 2012-ben rátaláltam Lupus Albus Olimpiára, kennelem első tagjára. Egy kis fehér szőrgombóc volt, az én szeretnivaló jegesmacim. Életvidámságával és tanulékonyságával bearanyozza az egész életem. Kezdetektől fogva részt veszünk vele kutyaiskolás foglalkozásokon és kiállításokon, ahol már sok sikert elértünk.

2013-ban megalapítottam a CHOCOLATE ICE kennelt FCI 273/13 regisztrációs szám alatt. 

2014-ben, több mint egy év várakozás után hazahoztuk Full-Moon-t az Ice Wine kennelből. A várakozás megérte, hatalmas sikereket értünk el vele mind hazai és külföldi kiállításokon egyaránt, mindemellett egy csodálatos kutya, nagyszerű jellemével különleges helyet foglal el a szívemben.

2014 óta foglalkozunk ennek a gyönyörű fajtának a tenyésztésével. Azóta minden napunk a kutyákról szól.  Kutyáink teljes értékű családtagok, olyanok, mint ha a gyerekeink lennének. Minőségi, egészséges almok létrehozására törekszünk, ezért tenyészkutyáinkat 1-2 alom után több évet is pihentetjük. Nem minden évben születik nálunk több alom, mert nem a mennyiséget tartjuk fontosnak. Egy jó párosítás miatt akár 1000 km-t is utazunk a megfelelő kanhoz külföldre, időt, pénzt, energiát nem sajnálva. A tenyésztés rengeteg pénzbe, időbe kerül, nagyon sok áldozattal és lemondással jár. Az alom gondozása napi 24 órás feladat, ilyenkor minden időnket velük töltjük, legtöbbször mellettük vagyunk éjszaka is. 

Kutyáinkat és az almokat minőségi táplálékkal etetjük ez mellett a legjobb kiegészítőket kapják, ami a fejlődésükhöz szükséges. Nem adjuk őket bárkinek. Egy személyes találkozón, beszélgetés után a leendő gazdi ismerkedhet a kutyáinkkal és a kiskutyákkal is. Megpróbáljuk a számára legmegfelelőbb kicsit kiválasztani és tapasztalatainkkal, tanácsainkkal segíteni. Fontos számunkra a kölykök jövője, ezért szerződéssel adjuk őket, így nyomon tudjuk követni az életüket. A legfontosabb számunkra, hogy minden kiskutyánk boldog életet éljen!

Kutyáink megfelelnek a magyar tenyésztési szabályzatnak, FCI törzskönyvvel, csípő,- könyökdiszplázia szűrésekkel, MDR1, DM tesztekkel és tenyészvizsgával rendelkeznek. 

A kiskutyák a magyar tenyésztési szabályzatnak megfelelően FCI származási lappal, egészségügyi kiskönyvvel, chippel, kötelező oltásokkal és féreghajtásokkal kerülnek új otthonukba, külföldre költözés esetén export törzskönyvvel és útlevéllel.

Kennelünkből kerültek már kutyák Japánba, Amerikába, Németországba, Angliába, Franciaországba, Szerbiába és Szlovákiába is, ahol kimagasló kiállítási eredményeket érnek el. 2018-ban az egyik tőlünk származó kutya lett Amszterdamban a Fiatal Világgyőztes!

Fő szempontunk a tenyésztésben, az egészség, a jellem és küllem figyelembevételével, olyan kutyák tenyésztése, amelyek büszkén képviselhetik a fajtát. Bárkinek szívesen ajánlom, aki egy igazán kedves, barátságos, intelligens, szeretnivaló társat szeretne maga mellé.


Ezt soha ne feledd:

20200117-33301695 2190861494264297 2704153478766264320 o-2

A kutyád vagyok és szeretnék egy apróságot megosztani veled: "Tudom, ti emberek nagyon elfoglaltak vagytok. Munkába jártok, gyerekeket neveltek, mindig ide-oda kell rohannotok. Sokszor olyan gyorsan, hogy a nagyszerű pillanatokat észre sem veszitek.”  Nézz le rám ide miközben a számítógépednél ülsz. Meg tudod érteni hogy az én nagy barna szemeim mit látnak szemeidben? Igaz már egy kicsit homályosak és egy-két ősz szőröcske is van a pofim körül. Rám nevetsz, látom a szemeidben. És te mit látsz az enyémben? Látod a lényemet, látod a lelket bennem, aki annyira szeret, mint senki más téged? A szellemet, aki minden hibádat már rég elfelejtette? Van egy kis időd most rám? Néha nagyon fiatalon meg kell halnunk, hirtelen hogy majd meg szakad a szíved. Néha előtted öregszünk meg úgy, hogy szinte észre sem veszed... De ha majd jön a vég, a szeretet még mindig ott van még ha erre a nagyon hosszú álomra is készülünk. Lehet, hogy holnap már nem leszek veled, lehet, hogy jövő héten. Egy nap majd a szemedből jövő vizet törölgeted, ami az embereknek van, ha szomorúak. Lehet, hogy lelkiismeret furdalásod lesz, hogy nem szakítottál rám az utóbbi időben még egy órácskánál többet. Gyere, ülj le hozzám ide a földre és nézz a szemembe. Ne gyere falkavezérként vagy oktatóként, gyere csak egyszerűen, mint lélek hozzám. Simogass meg, beszélj hozzám. Te egyszer eldöntötted, hogy szeretnél egy élőlényt, ami veled mindent megoszt. Valakit, aki teljesen más, mint te. Hát itt vagyok. A kutyád és én is élek. Vannak érzéseim, és ismerem a két lényünk közötti különbséget. Mégis téged, embert minden hibáddal a végtelenségig szeretlek. Gyere, ülj le hozzám egy kicsit, gyere egy kicsit az én világomba is, és hagyd az időt kicsit lassabban folyni, még ha csak 15 percre is. Lehet, hogy már nem lesz közös holnapunk... Az élet olyan rövid…..

© Chocolate Ice Kennel 2013 - info@chocolateice.hu - +36 70 316 2792 - designed by logogyar